čtvrtek 25. června 2015

Test férovosti mikropůjček podle serveru Bankovní Poplatky

Známý server BankovniPoplatky.com bojující za férové finanční produkty a poplatky u bankovních i nebankovních institucí přinesl v loňském roce test tzv. mikropůjček, kterým se tento blog naplno věnuje. Myslím, že by bylo zajímavé zveřejnit výsledky tohoto hodnocení s krátkým komentářem pro první tři umístění i zde.

1. místo - Půjčka ClickCredit

Jako nejlevnější poskytovatel s nejsrozumitelnějšími podmínkami půjčky zvítězila společnost ClickCredit (UPDATE: Click Credit je nyní Japonská půjčka), kterou vlastní poskytovatel české půjčky Home Credit. Do stejné finanční skupiny patří také například stále populárnější AirBank, který je mezi bankami se svou nabídkou také prakticky nejlevnější. U ClickCreditu si můžete jako nový zákazník půjčit až 3000 Kč. Splatnost všech půjček je vždy 30 dní a výše poplatku za 30 dní je vždy 33 Kč za každou půjčenou tisícovku. Porovnáte-li standardní ceníky poskytovatelů krátkodobých půjček, máte ihned vítěze.

2. místo - Půjčka Zaplo.cz

Zaplo si druhé místo vysloužilo také díky přehledné nabídce a množství podávaných informací ještě před podáním žádosti o půjčku. Porovnáte-li úročení půjčky Zaplo s ClickCreditem, prohraje se svým standardním ceníkem Zaplo na plné čáře. Hlavní konkurenční výhodou tak může být, že první půjčka může být až do výše 8000 Kč a hlavně, že první půjčka je u této společnosti pro všechny zákazníky zcela zdarma - a to až na 30 dní.

3. místo - Kouzelná půjčka

Popravdě jsem si kvůli názvu "Kouzelná půjčka" původně myslel, že působení této společnosti nebude mít na našem trhu příliš dlouhého trvání. Ve skutečnosti se však jedná o velice solidní společnost, která si velice zakládá na poskytování půjček pouze žadatelům u kterých je opravdu vysoká jistota, že svou půjčku řádně a včas splatí. První půjčka u této společnosti může být až 10000 Kč.

Celá tabulka výsledků testu


# Poskytovatel Počet bodů
1 Click Credit
nově "Japonská půjčka"
10
2 Zaplo 7,5
3 Kouzelná půjčka 7,5
4 Kredito 24 7
5 Omega půjčka 6
6 NetCredit 6
7 Půjčkomat.cz 6
8 Ferratum Bank 6
9 Kredia 6
10 VIA SMS 6
11 MoneyNow! 5
12 CreditON 5
13 Perfect Money 5
14 Express Credit 4
15 Creditsor 2